fbpx

Ontdek de kanshebbers voor Graspop 2025

Sfeer - Ontdek de kanshebbers voor Graspop 2025 ©GMM - Chris StessensHet festivalseizoen is voorbij en we moeten helaas vaststellen dat de herfst in het land is. Om je niet al te lang op je honger te laten zitten, bekijken we nu al wat Graspop 2025 te bieden zou kunnen hebben! Noteer alvast donderdag 19 tot zondag 22 juni in je agenda, want het belooft weer een extra lang weekend vol ronkende gitaren en bonkende drums te worden op De Stenehei in Dessel. Voorlopig blijft het bij luchtgitaar spelen en een gokje wagen wie op de affiche van Graspop 2025 zal verschijnen.

Vaste Gasten

Ontdek de kanshebbers voor Graspop 2025 met SlipknotGraspop 2024 was nog in volle opbouw toen Slipknot al de eerste data bekend maakte voor hun festivalzomer van 2025. Ze zullen een stukje verjaardagstaart eten op Rock am Ring en Rock im Park om dan een week later door te reizen naar het Oostenrijkse Nova Rock. Tenzij Herman eens zot doet en Slipknot de verjaardagstaart in Werchter beter vindt, staan de Amerikanen uit Des Moines gewoon voor de negende keer in Dessel.

Ontdek de kanshebbers voor Graspop 2025 met Iron MaidenEen metalen festivalzomer zonder Iron Maiden is als een café zonder bier. De legendarische Britten tekenden op de allereerste editie in 1996 present en hebben Graspop sindsdien een keer of tien op hun palmares staan. Dit jaar ging Bruce alleen op tour, maar hij kan zijn ijzeren vrienden niet missen. Zeker niet als je weet dat Iron Maiden in 2025 50 kaarsjes mag uitblazen en dat stevig gaat vieren met een Run For Your Lives Tour. Het toeval wil dat er nog geen Belgische datum werd bekendgemaakt en er nog een gat in de agenda prijkt tijdens Graspop.

Ontdek de kanshebbers voor Graspop 2025 met Michael Poulsen van VolbeatVolbeat moest helaas afscheid nemen van leadgitarist Rob Caggiano. Dat vond frontman Michael Poulsen een ideaal moment om even terug te keren naar zijn death metal roots met Asinhell. Het uitstapje is alweer voorbij en de band zal binnenkort weer de studio induiken voor een nieuwe plaat in 2025 met een nieuwe tour. Na 7x deel te hebben uitgemaakt van de voorbije affiches, is Graspop opnieuw favoriet om de Amerikaanse Denen te ontvangen.

Ontdek de kanshebbers voor Graspop 2025 met KornAls Pukkelpop en Alcatraz vechten om een been, dan lopen de Lokerse Feesten ermee heen. Korn was headliner op de parking in Lokeren waarvoor de organisatie zelfs de metaldag verschoof van zondag naar dinsdag om de 30e verjaardag van de nu-metalband te vieren. Niet alleen kwamen alle hits aan bod, ze brachten ook een mooi visueel spektakel met zich mee dat waardig genoeg is om de heilige weide van Dessel te headlinen.

De Zweden

De Zweden voor Graspop 2025 met SabatonDe Zweden springen op de festivalaffiches zoals alleen landgenoot ‘Mondo Duplantis‘ dat kan. De eerste die de sprong had gewaagd was Sabaton. In 2022 kwam ‘The Tour To End All Tours’ in première op Graspop en een jaar later stonden de Zweden te knallen in het Sportpaleis. Hierna besloten de heren om even op rust te gaan, maar die rust is nu helemaal voorbij met een tripje over de grote plas. Zouden ze nadien in een rechte lijn afstevenen op de Europese festivalzomer van 2025?

De Zweden voor Graspop 2025 met GhostDe voorbije jaren hebben Papa Emeritus en zijn metalen kardinalen enorme stappen gezet in liveoptredens. Ghost kennen we dan ook omwille van de gigantische producties gecombineerd met strak bespeelde instrumenten en veel energie. Hier hebben ze met ‘Rite Here Rite Now’ nog een schepje bovenop gedaan. Het is tijd voor een nieuw era. Krijgen we alweer een hoogmis op de Stenehei of zorgt hun zeer toegankelijke heavy metal voor een plaats op de weide van Werchter?

De Zweden voor Graspop 2025 met In FlamesNog meer Zweedse vuurkracht van In Flames behoort ook tot de mogelijkheden. Zij mogen een week na het festival headlinen op het Spaanse Rock Imperium in Murcia en hebben nog iets goed te maken. Eind dit jaar passeert ‘The Rising From The North tour‘ in heel Europa, maar helaas mist een Belgische concertzaal in het plaatje. Wie weet sparen ze wat vuur op voor een 10e passage op Graspop Metal Meeting?

De Comeback?

De Comeback van SLAYERRRRR? SLAYERRRRR! In 2019 kwam er een einde aan het legendarische Slayer, maar het Raining Blood kruipt waar het niet gaan kan. Comebacks zijn in de mode en dat is bij deze Amerikaanse thrashmetalband niet anders. Zo stonden ze de voorbije weken op Amerikaanse festivals als Riot Fest, Louder Than Life en Aftershock. Met 10 edities op het palmares kan het niet anders dan dat bij een Europese aangelegenheid ook Dessel op de planning staat.

De Blinkende Jokers

De Blinkende Jokers met Def LeppardWe missen nog rock-iconen uit de jaren 80! Denk bijvoorbeeld maar aan Def Leppard die de editie van 2023 afsloten. Samen met Journey, Steve Miller, Cheap Trick en Heart hebben ze voorbije zomer de stadions in Noord-Amerika op hun kop gezet. Ze zijn het touren nog niet beu en zouden samen nog een jaartje op de baan willen gaan. Dan is de vraag? Valt Graspop perfect in de kalender, krijgen andere continenten voorrang of is deze line-up stevig genoeg voor een TW Classic?

Of gaat Mötley Crüe naar Graspop 2025Of gaat Mötley Crüe na een rustig jaar weer de wereld rond? We kunnen veel schrijven over de band, maar raden eerder de zeer visuele samenvatting op Netflix aan. Wees er maar zeker van dat wij nu al zin hebben in een encore van een stevig potje chaotische glamrock in Dessel. Helaas moet het zonder de riffs van Mick Mars, maar met John 5 staat er een degelijke vervanger op de planken. Zeker als die eerst nog enkele weken mee op oefenkamp mag in Las Vegas.

Nog meer kanshebbers voor Graspop 2025

Nog meer kanshebbers voor Graspop 2025 met AlestormWeinig bands die zo’n mensenzee voor zich hadden dan Alestorm op Graspop 2022. De heren brengen dan ook een uniek piratenfestijn op de been en hebben een ruim vol hits. Vorig jaar stond de band zowat overal ter land, ter zee en dit jaar kregen ze zelfs een eigen festival bij onze Noorderburen. In het voorjaar van 2025 gaan ze nog eerst met Paganfest aan wal in de Europese concertzalen, maar komende zomer mogen de heren het anker droppen aan de haven van Dessel.

Als ze na die 30 data met Paganfest nog steeds vrienden zijn, mogen Ensiferum, Týr, Heidevolk en Elvenking zeker meekomen naar Graspop.

Nog meer kanshebbers voor Graspop 2025 met HeilungOver Vikingen gesproken, Heilung is de laatste jaren enorme stappen aan het nemen en mocht zowaar een Lotto Arena vullen. De band neemt je mee in een eigen mysterieuze wereld. Ze maken geen albums, maar hoofdstukken die je meenemen op reis naar het prehistorische noorden van Europa. Tijd voor een volgend ritueel op de heilige weide van Dessel? We vergeten zeker Wardruna niet, die Graspop nog missen op hun erelijst. Ze zouden hen meteen na een avondje in het Koninklijk Circus kunnen aankondigen?

Ontdek de kanshebbers voor Graspop 2025 met DisturbedVers van de pers, Disturbed gaat de baan op voor de 25e verjaardag van The Sickness. Dat album gaan ze volledig erdoor draaien om dan af te sluiten met de grootste hits. De eerste reeks van concerten zijn al bekend en loopt tot midden mei in de Verenigde Staten. Ideaal voor even te rusten en dan af te zakken naar de Europese festivals. Het voorprogramma mag er ook wezen met Three Days Grace, Sevendust, Daughtry en Nothing More.

Tool hebben we dit jaar nog over de vloer gehad in Dessel, maar Maynard James Keenan gaat binnenkort weer op de baan met Puscifer en A Perfect Circle. Eerst doorkruisen ze nog eigen land, maar net wanneer het festivalseizoen van start gaat in Europa hebben zij hun agenda afgewerkt. Maken ze de oversteek naar Europa met Primus (de band, niet het bier) of blijven ze in eigen land om daar wat festivals af te handelen?

Nog meer kanshebbers voor Graspop 2025 met AcceptGraspop zonder iconen, dat kan natuurlijk niet. Zo is Accept helemaal terug en zakken ze tijdens Halloween af naar Trix met Phil Campbell en The Bastard Sons die 50 jaar Motörhead vieren. Uit ervaring weten we dat een zomer met Graspop dan nooit veraf is, net zoals Sepultura die een afscheidsfeest geven na 40 jaar op de podiumplanken. In Nederland krijgen ze hun eigen Sepulfest, maar wij Belgen zijn al meer dan tevreden met een Ancienne Belgique en een 8e Graspop.

Nog meer kanshebbers voor Graspop 2025 met PowerwolfAls we dan toch bezig zijn over Nederland, dan denken we meteen aan Within Temptation. Zij kunnen volgend jaar een 10e Graspop op hun palmares zetten en zouden na 2 uitverkochte Lotto Arena’s wel eens hoog op de affiche kunnen staan. De funderingen zullen nog meer afzien, want een dag later staat Powerwolf al in dezelfde arena met hun Wolfnächte Tour. Die avond nemen ze ook HammerFall en Wind Rose mee.

We blijven rondhangen bij onze Noorderburen, want een tiental dagen voor Graspop vindt Into The Grave in Groningen plaats. Hun mooi lijstje namen past weer perfect in het programma voor komende editie. Het Nederlandse festival heeft de komst van Gloryhammer, Exodus, Feuerschwanz, Rotting Christ, Orange Goblin, Bewitcher, Vulture en Insanity Alert al bekend gemaakt. Onze Nederlandse festivalvrienden krijgen er trouwens een nieuw metalfestival bij. De eerste editie van South of Heaven kan eindelijk in juni 2025 plaatsvinden en maakte ook al de eerste namen bekend. Zo zakken Meshuggah, Hatebreed, Textures, Sacred Reich, Wolfbrigade, Midnight, Gutalax, Legion of the Damned, Severe Torture, From The Crypt en Ripsaw af naar het nieuwe Limburgse festival.

Nog meer kanshebbers voor Graspop 2025 met A Day To RememberIn Duitsland zijn de eerste ‘Bandwellen’ voor de maand juni ook al uit de lucht gevallen. Voor Rock am Ring en Rock im Park noteren we de komst van A Day To Remember, Jinjer, Lorna Shore, The Warning en The Ghost Inside die binnenkort ook afzakken naar de AB. Centraal in Duitsland heeft Rockharz dan weer Heaven Shall Burn, ASP, Sodom, Overkill, Dark Tranquillity, Warkings, Combichrist, Vader en Non Est Deus op de affiche gezet.

Het Deense Copenhell valt ook dit jaar weer samen met Graspop, zij starten een dagje vroeger dan Dessel zodat er meer ruimte is voor de bands zoals Dream Theater, Sylosis, Myrkur, Alien Ant Farm, Anaal Nathrakh, Will Haven, Kim Dracula, Ashes of Billy, Wiegedood, Conan, Castle Rat, Guilt Trip, Wormrot, Yosemite In Black en nog wat lokale toppers om de oversteek te maken.

In het zuiden van Europa heeft Rock Imperium ook al mooie namen op de affiche gezet. Zo komt Airbourne exclusief naar Spanje voor het festival dat amper een weekje na Graspop 2025 valt. Ook Amaranthe, All That Remains, Cattle Decapitation, D-A-D, Decapitated, FM, Hellripper, Kissin Dynamite, Rhapsody of Fire, Satan, Soen en een pak lokaal geweld maken al deel uit van het Murciaans metalfestijn.

Nog meer kanshebbers voor Graspop 2025 dankzij Slam Dunk 2025 en Alkaline Trio op BrakrockOver het kanaal moeten we zijn voor een lading metalcore en punknamen van Slam Dunk 2025. Daar staan enkele weken voor Graspop voldoende materiaal voor de Jupiler Stage met Alkaline Trio, Neck Deep, New Found Glory, The Used, Less Than Jake, Zebrahead, As It Is, Dream State, Graphic Nature, Hot Mulligan, Hit The Lights, Knuckle Puck, Mouth Culture, Movements, Stray From The Path, Split Chain, The Starting Line en The Ataris.

Wat brengt Biebob mee naar Graspop?

Wat brengt Biebob mee naar Graspop met Frog Leap? Een deel van de organisatie kennen we als Biebob die in de loop van het jaar metalen shows doorheen het land organiseren. Het verwonderd dan ook niemand dat zij hofleverancier zijn voor het festival. Zo mocht vorige maand Kavka Zappa de Finnen van Battle Beast ontvangen. Deze maand gingen ze van start met Frog Leap in Trix, die dit jaar ook op de Jupiler Stage zouden staan. Helaas moesten ze enkele uren voor hun set forfait geven, maar ze blijven volgend jaar zeker welkom.

Wat brengt Biebob mee naar Graspop met Imminence? De Casino kreeg zonet nog een avondje Scandinavische metal over de vloer met Imminence en rocken doen we volgende maand met The Dead Daisies. Later die maand staan ook Hardcore Superstar en Wednesday 13 in Sint-Niklaas en het is tijd dat ze hun debuut maken in Dessel. Dat heeft Smash Into Pieces wel al op hun palmares staan, die in dezelfde zaal staan met From Fall To Spring.

Wat brengt Biebob mee naar Graspop met Fever 333? Wat doen we met Fever 333? De band was aan het opklimmen op de affiches, maar besloot opeens om in het voorprogramma van Enter Shikari te spelen. Ze zouden deze herfst in Trix staan, maar helaas gaat dat niet door. Ondanks er nieuw werk op de plank ligt, heeft de band alle shows afgezegd. Is de koorts gezakt of krijgen we komende zomer toch nog een stevige piek? Zo niet, pieken we in de AB op 10 december met As I Lay Dying, Caliban en Left To Suffer. Voor we de feestdagen induiken nemen we nog even Evergrey mee in De Casino.

Wat brengt Biebob mee naar Graspop met Stick To Your Guns? In diezelfde zaal starten we het nieuwe jaar met Antimatter. Trix doet dat dan weer met The Halo Effect, Pain en Bloodred Hourglass. Op dezelfde dag staat trouwens Stick To Your Guns in de AB. In februari vinden we ook Thundermother en Cobra Spell in De Casino terug. Net na Valentijn kunnen luchtgitaarfans hun hart ophalen op Tremonti in Trix. De lente start stevig met met Opeth en Grand Magus in de Ancienne Belgique. In Antwerpen doen ze het met Napalm Death, Crowbar en Full of Hell.

De Belgen

De Belgen voor Graspop 2025 met AmenraWe hebben het voorbije jaar heel wat bands gezien en ontdekt, maar we willen onze lans breken voor de nummer 1 van de Staalhard 100 en de nummer 2 van de Zwaarste Lijst. Amenra speelde al op de vreemdste locaties en stond inmiddels hoog op de affiche van veel Belgische festivals, zoals recent ook nog op Pukkelpop. Het is stilaan genoeg. Geef onze nationale trots na al die jaren die mooie plek op Graspop die ze al lang verdienen.

De Belgen voor Graspop 2025 met Channel ZeroOver de zwaarste lijst gesproken. Het is al jaren geleden dat Channel Zero nog op het festival stond, ondanks het feit dat de band 3x in de lijst stond. Het Mechelse Psychonaut, dat in de top 10 staat, mocht nog niet afzakken naar Dessel. Nog meer geweld uit Mechelen met Hippotraktor die nieuw zijn in de lijst en eerder al Maanrock uit elkaar mochten scheuren. Ook nieuw in de lijst is Moments die een thuismatch speelden op Back To Reality van Groezrock.

De Belgen voor Graspop 2025 met F.O.DOver Groezrock gesproken, het was daar wreed plezant met Arson. Net als een glas whisky past ook Rich Widows daarbij. Maar we onthouden vooral dat de Belgische punkscene allesbehalve dood is en daar heeft Captain Kaiser een groot aandeel in. The Priceduifkes staan zelfs al een trapje hoger, want zij mochten al verschillende festivals afsluiten. Ook de strot van Maria Iskariot mag niet ontbreken op onze zware festivals en de plezante nonkels van F.O.D spelen dan weer punkrock die voor iedereen toegankelijk is.

Coffin FeederWe dwalen af, terug naar de Zwaarste Lijst waar Thurisaz en Pothamus helaas geen deel meer van uitmaken. Wij zijn hen niet vergeten en hopen dat de organisatie van Graspop dat ook niet doet. Net zoals ze Coffin Feeder al jaren niet zien staan, ontbreekt ook Your Highness al een tiental jaren op de affiche. Laat de 15e verjaardag van de band en een 4e langspeler het perfecte excuus zijn om de band nog eens naar Dessel te halen.

Wie ook een nieuwe plaat uitbracht is Slaughter The Giant en die doen dat met een eigen festival. De eerste plaat was een voltreffer en helaas mochten ze deze nog niet komen tonen op de heilige weide. Wij zijn alvast benieuwd naar zowel het festival als de nieuwe plaat Abomination.

Funeral Dress Brakrock 2023Dat de verkiezingen maar snel voorbij zijn, zodat die vervelende koppen van politici snel uit ons straatbeeld verdwijnen. Het doet ons denken aan de teksten van Funeral Dress die komende zomer hun 40e verjaardag vieren op de podiumplanken. Een uurtje van hen hebben we na al die maanden aan lege verkiezingsslogans en idiote video’s op sociale media wel verdiend.

Wie op het grootste metalfestival van de Benelux wil spelen, moet eerst warmdraaien op kleinere festivals. Zo hadden we begin dit jaar Earuption als een mooie voorbereiding op een zware metalen festivalzomer. Net zoals Gullegem Metal Fest dat een schuurtje in een pittoresk West-Vlaams dorpje uit elkaar rammelde. In de Kempen hadden we dan weer Goera Rock die de 10e editie vierden. Plectrum schoof naar het begin van de zomervakantie, maar nog steeds met gitaren uit eigen land. Rockelingen had midden in de zomer heel wat mooie namen op de affiche staan. Asgard kennen we niet alleen van Thor uit de Marvel films, maar ook van het gelijknamige gratis festival. Recent hadden we nog het Antwerp Mini MetalFest en in Oost-Vlaanderen had Zingem Beeft weer talent uit eigen land.

Wie zien we op andere gitaarfestijnen?

Zien we Gojira op andere gitaarfestijnen?Olympisch goud voor de broers Duplantier! De technische perfectie waarmee Gojira tekeergaat, is net als hun mix van zware metalen ongezien en dat heeft de hele wereld mogen aanschouwen op de Olympische Spelen. Ze hebben heel wat data bekend gemaakt voor de zomer van 2025, maar voor Europa lijkt alleen augustus te passen. Alcatraz zei al dat ze niet komen, dus dan komt opeens de Grote Kaai van Lokeren in zicht of gaat Pukkelpop eens de metalen hamer bovenhalen?

Wat neemt Alcatraz 2025 allemaal af van Graspop 2025Over Alcatraz gesproken, die hebben ook al de eerste namen op de affiche staan, zoals Machine Head. Die zullen dus geen hattrick scoren op Graspop 2025. Nog meer staalharde namen op de affiche met Dimmu Borgir, Emperor, Ministry, Michael Schenker, Static X, Obituary, Prong, The Black Dahlia Murder, Fit For A King, Thrown, Crystal Lake, Dope en Suffocation. Een mooie eerste lading, maar zo is de kans een pak kleiner dat ze in juni op Graspop zullen staan.

Wat neemt Brakrock 2025 allemaal af van Graspop 2025?Hetzelfde denken we van Papa Roach, ook zij gaan op tour in augustus en hebben hits om zowel op Alcatraz, Lokerse Feesten als Pukkelpop te staan. Waarschijnlijk meer nieuws nadat ze Vorst Nationaal veroveren met Wage War. Ook de organisatie van Brakrock 2025 heeft de eerste namen bekend gemaakt. Het festival ontvangt volgende zomer Millencolin, Down By Law en Bodyjar die terugkeren naar de Europese podia.

Wie mogen we schrappen voor Graspop 2025?

Mogen we Ozzy Osbourne schrappen voor Graspop 2025?Ozzy Osbourne stond de voorbije jaren nog bijzonder hoog op ons lijstje, maar The Prince of Darkness kan niet meer goed uit de voeten op zijn leeftijd. Ozzy is net een zwarte kat die alles heeft overleefd, maar het einde lijkt nu te naderen. Zo heeft hij aangekondigd dat toeren er niet meer inzit, wat de kans op een afscheid op de heilige weide bijzonder klein maakt.

Mogen we Aerosmith en Steven Tyler schrappen voor Graspop 2025?Aerosmith liet Graspop in 2017 al links liggen. Ze werden aangekondigd voor 2020 en 2021, maar die edities werden afgelast door een hardnekkig virusje. In 2022 zouden ze dus de gedroomde headliner zijn met een exclusieve Benelux-show. Helaas werden ook daar stokken in de wielen gestoken en afgelopen zomer wilde Joe Perry liever met zijn vrienden van Hollywood Vampires optreden.

Bijzonder jammer en nu is na al die jaren de laatste kans verkeken, want de stem van Steven is aan het einde van zijn negen levens en de band zal niet meer optreden.

Mogen we Metallica schrappen voor Graspop 2025?Metallica moeten we ook niet verwachten. Tijdens Graspop werken ze de laatste data van hun Amerikaanse tour af. Als Hetfield en Ulrich toch afzakken naar Europa, dan maken een extra dag in Werchter of een Brussels stadion meer kans. Het voorprogramma van die tour mag er trouwens dubbel en dik wezen, maar helaas valt hiermee Pantera af die op maandag 10 februari op het podium van Vorst Nationaal staan. Ook Limp Bizkit, Suicidal Tendencies en Ice Nine Kills zullen we in 2025 niet zien op Graspop.

Parkway Drive viert momenteel hun 20e verjaardag als band, maar zij verkiezen om Europese concertzalen zoals Vorst Nationaal in vuur en vlam te zetten in de herfst van 2025.

Mogen we Rammstein schrappen voor Graspop 2025?De Duitse tanzmetalmachine van Rammstein is dan weer uitgewalst na jaren touren. Een verdiende rustpauze en we zien Till Lindemann eerder solo komen. Dat denken we ook over Gene van Kiss. De band heeft er eindelijk de stekker uitgetrokken, maar frontman Gene Simmons ging meteen solo op tocht en stond de voorbije zomer al bovenaan de affiche van Alcatraz.

Deep Purple hebben we de laatste jaren net iets te veel gehad, net zoals Scorpions en eerlijk gezegd hebben deze bandleden hun pensioen al meer dan verdiend. Net zoals Bring Me The Horizon die er dit jaar nog stonden. Dan is de kans sowieso klein dat ze er een editie later weer staat. Nu ze ook nog eens exclusief naar Rock Am Ring en Rock Im Park afzakken kan de deur volledig dicht. Helaas hoort ook Sleep Token hierbij, zij komen alleen naar Europa voor het Duitse dubbelfestival.

Graspop Metal Meeting 2025 vindt plaats van donderdag 19 tot en met zondag 22 juni op zijn vertrouwde Stenehei in Dessel. Tickets voor Graspop 2025 zijn binnenkort beschikbaar via Ticketmaster. Verder hebben we al enkele tips voor wie zich wil wagen aan stagediven of crowdsurfen.

Graspop Metal Meeting 2024 Tickets