fbpx

Wat brengt Rock Werchter 2025 voor 50 jaar Rock Werchter?

Wat brengt Rock Werchter 2025 voor 50 jaar Rock Werchter? - zondag - sfeer - Julie Rommelaere - 16u43m29sWe kijken nu al uit naar Rock Werchter 2025! Afspraak in het festivalpark van donderdag 3 tot en met zondag 6 juli. Een feest moet en zal het worden, want het festival viert de 50e verjaardag! Wij bekijken samen met jullie wie we volgende zomer op de jubileumeditie kunnen verwachten. Uiteraard zal niet iedereen naar Werchter afzakken, want ook festivals à la Live /s Live, Couleur Café, Cactus, Rock Zottegem, Les Ardentes, Dour, en zoveel meer hebben in dezelfde periode een affiche te vullen.

Voor de komende editie van Graspop Metal Meeting hebben we al een reeks namen voorspeld. Benieuwd wie we in Werchter mogen verwelkomen?

Wat brengt Rock Werchter 2025

Wat brengt Rock Werchter 2025? Linkin Park 2024De band was sinds het overlijden van frontman Chester Bennington in hiatus, maar na 7 jaar is Linkin Park terug en dat met een frontvrouw. Emily Armstrong van Dead Sara mag de honneurs op zich nemen. De eerste liveoptredens zijn achter de rug en smaken naar meer. Ze beloven nu al een wereldtournee en festivals in 2025 en dan mag Werchter, waar Chester zijn laatste festivalshow speelde, zeker niet ontbreken.

Wat brengt Rock Werchter 2025? Green DayDe eerste generatie Green Day fans vieren de 30e verjaardag van ‘Dookie’ en ook de tweede generatie is aan het feest met het 20e jubileum van ‘American Idiot’. Billie Joe en zijn vriendengroepje zijn de 50 gepasseerd, maar veroveren al decennialang de harten van verschillende generaties. De band komt niet vaak langs in Werchter en ook dit jaar lieten ze ons land links liggen.

De jubileumvieringen gaan volgend jaar verder en er staan al Europese festivals op de agenda in juni. Net voor Rock Werchter 2025 staat er ook een optreden gepland in de Nederlandse Ziggo Dome dus lijkt buiten een gigantische file op de E19, niets nog in de weg te staan voor een terugkeer na 12 jaar afwezigheid.

Wat brengt Rock Werchter 2025? Nick Cave - Zenith, Paris 03/10/17 | Photo by Jason WilliamsonNick Cave komt op woensdag 30 en donderdag 31 oktober naar het Sportpaleis. Hij zal er samen met The Bad Seeds hun nieuwe album ‘Wild God’ voorstellen. Na een meer dan geslaagde set op TW Classic 2022 XL heeft hij zich met zijn Bad Seeds stilaan tot status van halfgod verheven in ons land. Mogen we hem komende zomer terugverwachten of heeft de concurrerende promotor Greenhouse Talent andere plannen voor 2025.

Wat brengt Rock Werchter 2025? Billie EilishBillie Eilish zou Werchter Boutique pop-up op haar palmares zetten, maar dit ging helaas niet door. Hierna werden het Sportpaleis en Pukkelpop wel zonder problemen ingepakt door Billie-mania. Amper 22 jaar, maar wat ons betreft adelbrieven genoeg om al eens te proeven van het headliner statuut in Werchter. Ze komt volgend jaar naar Europa en er staat nog geen Belgische datum op de agenda. Laat nu net Rock Werchter in het open gat vallen.

Wat brengt Rock Werchter 2025? Justin TimberlakeJustin Timberlake zijn ‘The Forget Tomorrow World Tour’ komt volgend jaar terug naar Europa. Bij deze tweede Europese ronde zitten ook festivals en je moet toch van een serieus kaliber zijn om JT een plek te mogen geven. Krijgt Werchter een mooie pop-headliner, kiest Justin na het Sportpaleis voor een Belgisch stadion of is hij een extra kanshebber voor TW Classic 2025?

Wat brengt Rock Werchter 2025 met Kendrick LamarKendrick Lamar heeft nog iets goed te maken na 2020. Hij is wel gepasseerd in het Sportpaleis en Les Ardentes, maar na de zomer van 2023 werd het stil rond K. Dot. Tot Drake weer op zijn zenuwen werkte en hij deze zomer de ene hit na de andere uit zijn pet toverde. Zijn creativiteit is ongezien en brengt ons weer naar de gouden jaren van het genre. Ondanks zijn 5 foot and 6 inches mag Kendrick de grootste halftime show ter wereld spelen, een ideaal moment om een tour aan te kondigen.

Rock Werchter of TW Classic 2025?

Rock Werchter of TW Classic 2025 voor Pearl jam? Pearl Jam kwam de voorbije zomer even op blits bezoek in Europa, maar helaas geen ‘Dark Matter‘ voor onze contreien. Waren er al afspraken gemaakt voor volgende zomer of worden ze stilaan te groot voor het vierdaags festival? We willen gerust een toegift doen en Pearl Jam een eigen dag geven. De voorbije 18 jaar kregen we de band namelijk na elk nieuw album over de vloer in Werchter, dat kan op deze verjaardag niet anders zijn.

Rock Werchter of TW Classic 2025 voor The Cure?Eind 2022 stond The Cure in een uitverkocht Sportpaleis. Met een karrenvracht aan klassiekers en een nieuw album op komst hadden ze alles bij de hand om weer een sterke set neer te zetten die ruim twee uur duurde. Alle kaarten lagen perfect om een Europese festivalzomer aan te vangen om het album te promoten, maar helaas bleef het stil bij Robert Smith en de zijnen. Tot enkele weken geleden de website en sociale media werden aangepast. Zijn ze klaar voor een nieuw avontuur?

Met zeven deelnames aan het festival zijn ze meer dan vertrouwd met de weide van Werchter. Ze waren er tenslotte in 1981 al bij en mogen met trots verkondigen dat ze bij de eerste grote reeks internationale bands waren op het festival. Een ideale headliner voor de jubileumviering, al zou het zomaar kunnen dat de keizers van de emorock bovenaan de affiche van TW Classic staan.

Bruce Springsteen 2024Bruce Springsteen blijft ondanks al zijn lentes een fris hoentje die een festivalweide drie uur lang kan entertainen. Vorig jaar kwam hij TW Classic veroveren, waarna hij dit jaar met gemak het Festivalpark nog eens inpakte. The Boss moet nog enkel concerten inhalen en zal dus voor de derde zomer op een rij afzakken naar Europa. Is de agenda volzet of heeft hij zin om zijn tour op zondag 6 juli af te sluiten met een stukje taart in Werchter?

Na een carrière van meer dan veertig jaar doet Bryan Adams het allesbehalve rustig aan. Alweer een nieuwe plaat en hij heeft al een hattrick van zowel Rock Werchter als TW Classic op het palmares staan, benieuwd waar we hem komende zomer zien. Bob Dylan keert terug naar België op 29 oktober in de Lotto Arena. Een ideaal moment om een legende vast te leggen voor 50 jaar Werchter. Crowded House heeft eindelijk ‘Gravity Stairs’ uitgebracht en heeft na het Koninklijk Circus ook de festivals voor het uitkiezen voor 2025. Net zoals Alison Moyet die komende lente nog eerst in De Roma staat. Seasick Steve kan na de AB overal staan, maar op een TW Classic met gitaren kan hij niet ontbreken. John Cale stond er al in 1983 en heeft de voorbije 40 jaar veel zalen verbluft. Binnenkort naar het Koninklijk Circus en dan tijd om nog eens de grote weide te verbazen?

Mag het wat harder op ROCK Werchter?

Mag het wat harder in Werchter met MetallicaMetallica is een naam die elk jaar opduikt in de geruchtenlijst en dat is dit jaar niet anders. Acht keer Rock Werchter, een eigen Werchter Boutique, Sportpaleizen vol en zelfs een Boudewijnstadion. Alleen TW Classic ontbreekt nog in het lijstje en als ze die 10e Werchter op het palmares willen, dan past een dagevent na Rock Werchter nog beter in de agenda. Tot 29 juni vertoeven ze nog in eigen land met Pantera, Suicidal Tendencies, Limp Bizkit en Ice Nine Kills, maar daarna is het hoog tijd dat M72 eindelijk in België landt.

Mag het wat harder in Werchter met VolbeatVolbeat moest helaas afscheid nemen van leadgitarist Rob Caggiano. Dat vond frontman Michael Poulsen een ideaal moment om terug te keren naar zijn death metal roots met Asinhell. Het uitstapje is alweer voorbij en de band zal binnenkort weer de studio induiken voor een nieuwe plaat met een nieuwe tour door Europa en de Verenigde Staten. Na zeven keer deel uit te maken van de voorbije affiches, is Graspop weer favoriet om de Amerikaanse Denen te ontvangen.

Weet wel dat Volbeat nog een openstaande rekening uit 2020 heeft met Werchter en dat ze in 2013 al eens op de Main Stage stonden.

Mag het wat harder in Werchter met GhostDe voorbije jaren hebben Papa Emeritus en zijn metalen kardinalen enorme stappen gezet in liveoptredens. Ghost kennen we dan ook van gigantische producties gecombineerd met strak bespeelde instrumenten en veel energie. Hier hebben ze met ‘Rite Here Rite Now‘ nog een schepje bovenop gedaan en het is weer tijd voor een nieuw era. Krijgen we een hoogmis op de Stenehei of zorgt hun toegankelijke heavy metal voor een dansje op de festivalweide van Werchter?

Mag het wat harder in Werchter met AC/DC? Daar is het Franse festivalorakel Zégut weer, deze keer heeft hij zijn licht nog eens laten schijnen op AC/DC. De man die het eerder al bij het rechte eind had over tourplannen van Iron MaidenRammstein, Metallica, Linkin Park, Guns N’ Roses, Aerosmith en zoveel meer, beweert dat AC/DC nog niet uitgezongen is en al enkele plekken in Europa heeft bevestigd voor volgend jaar.

De heilige weide van Dessel hebben ze voorbije zomer al afgevinkt en toeval wil dat ook AC/DC hun 50e verjaardag aan het vieren is. Het zou een enorme stunt zijn om de legendarische Australische hardrockband op Rock Werchter te zetten, maar een combiticket van 500 euro zien we niet zitten, dus we zijn al meer dan tevreden met een eigen dag in Werchter.

De Duitsers van Electric Callboy stonden de voorbije jaren op zowat elke Main Stage in Europa, maar die van Werchter ontbreekt nog op het lijstje. Ook volgend jaar lappen ze er nog een reeks zomerfestivals bij in Europa en wat ons betreft zou Werchter niet misstaan. Nog meer zware metalen? Waarom niet While She Sleeps na tweemaal Trix, die stilaan meer pop en elektronica in hun muziek mengen. Ook Stick To Your Guns is toegankelijk genoeg om The Slope af te breken na de AB.

Feest in De Schuur

Feest in De Schuur met The SmileWat is The Smile? Een supergroep die bestaat uit Thom Yorke en Jonny Greenwood van Radiohead en Tom Skinner van Sons of Kemet. Met zulke namen kan je een hoge plek opeisen. Afgelopen lente stonden ze in Vorst Nationaal en werden ook aangekondigd voor Pukkelpop. Helaas werd Jonny ziek en werd de tour afgeblazen, maar ondertussen zou er weer nieuw werk in aantocht zijn dat ze beter aan een schuur vol fans kunnen voorstellen dan aan een bende puppy’s in Hasselt.

Feest in De Schuur met Sam FenderVeel optredens heeft Sam Fender niet op de teller staan in het voorbije jaar en ook zijn toekomstige agenda oogt nog vrij leeg. Hij neemt dan ook zijn tijd voor een nieuw album en dat moet je natuurlijk voorstellen aan het grote publiek. Bovenaan de affiche van Rock Werchter is te hoog gegrepen, maar The Barn headlinen zou wel eens perfect bij hem kunnen passen. Of wenst hij alleen de hoogste posities en zien we hem pas in augustus in Europa?

Feest in De Schuur met Noah KahanNoah Kahan hadden we dit jaar laat op de avond in The Barn verwacht, maar helaas had hij al plannen op eigen bodem. Ondanks een blits bezoek in Europa tijdens Pukkelpop, kon de organisatie hem niet overtuigen om af te zakken. Volgend jaar dan een waardige Europese festivaltour?  In ieder geval zal hij alleen langskomen om een hoge spot te claimen, nadat hij begin dit jaar Vorst Nationaal in een mum van tijd uitverkocht.

James Bay RWOok Cigarettes After Sex komt nog naar diezelfde concertzaal. Dromerige popmuziek die niet te missen valt op een tropische Werchterdag. In dat rijtje past ook Wallows die nog steeds een Belgisch festival op hun erelijst missen na tweemaal de AB te vullen. James Bay stond verassend genoeg op Crammerock en keert binnenkort al terug naar ons land. Na die passage mag een groot festival niet ontbreken.

Feest in De Schuur met Bastille?The Barn van Rock Werchter blijft een magische plek om te ontdekken, maar ook waar bands zichzelf herontdekken. Vraag maar aan Editors en laat nu net ook Bastille in hetzelfde vaarwater zitten. Start de band een nieuwe reis met eerst intiem avontuur in het Koninklijk Circus om volgende zomer te herleven op Werchter? Of zien we de Britten pas terug op onze middelgrote festivals?

Feest in De Schuur met Aurora? De Noorse Aurora stond recent in Vorst Nationaal en zal binnenkort haar vierde album releasen. Tijd om na drie keer Klub C een stapje hoger te zetten. Over Noren in Vorst Nationaal gesproken, Girl In Red stond er onlangs en heeft hard gewerkt om haar shows tot een mooi geheel te brengen. Dat zien we ook bij haar landgenoten van Wardruna die inmiddels al een Koninklijk Circus uitverkopen.

Zelfs Gracie Abrams verkoopt Vorst Nationaal in een hup en een wip uit en zou zomaar eens hoog in de Schuur eindigen. Dean Lewis komt een weekje eerder naar de Brusselse concertzaal voor zijn nieuw album ‘The Epilogue’. De Australische singer-songwriter is wat ons betreft ook volgende zomer welkom. Mogwai vult de Ancienne Belgique in het voorjaar en de Schotse band heeft de festivals voor het uitkiezen. Net zoals Bear’s Den die tweemaal het Koninklijk Circus zal vullen.

Nog meer kanshebbers voor Rock Werchter 2025

Nog meer kanshebbers voor Rock Werchter 2025 met London Grammar op Rock WerchterLondon Grammar stond voorbije zomer zeer hoog op de affiche van Glastonbury en komt vrijdag 1 november naar Vorst Nationaal. Na jaren van afwezigheid is het tijd voor een nieuw rondje festivals, maar deze Engelse indiepopband kan terecht op andere Belgische festivals waar ze een headliner plek kunnen opeisen. Dat denken we ook over Ben Howard die een week later in diezelfde Brussels zaal staat.

Nog meer kanshebbers voor Rock Werchter 2025 met Rise AgainstHet belooft een druk concertjaar te worden in onze hoofdstad, want zelfs Rise Against waagt zich aan Forest National met L.S. Dunes. Zij stonden samen op Pukkelpop met Fontaines DC die ook een avondje afzakken naar Vorst. Met de release van ‘Romance’ in het verschiet lijkt ook 2025 weer een jaar vol festivals te worden voor de Ieren. Nog meer Iers geweld maakt kans met Picture This of als het iets rustiger mag dan kijken we naar landgenote Cmat.

Nog meer kanshebbers voor Rock Werchter 2025 met Die AntwoordNa vijf jaar stilte is het Zuid-Afrikaanse Die Antwoord terug om concertzalen op hun kop te zetten. Eerst ging La Madeleine eraan en binnenkort Vorst Nationaal. Gaan ze volgende zomer voor Werchter, komen ze later naar ons land en kiezen ze voor Pukkelpop of gaan ze een parking in Lokeren in brand steken? Ook Kygo zal een Brusselse zaal op zen kop zetten, benieuwd of hij komende zomer terugkeert.

Werchter Klub CDe Australiër Ry X krijgt maar niet genoeg van ons land. Na twee uitverkochte concerten in de AB, voegt hij zelfs een derde Belgische show toe aan zijn agenda. Dat zijn inmiddels een dik pak kaarten waarmee je een stevige plek op een affiche kan opeisen. Gaat hij meteen voor een hoge plek op de affiche van Pukkelpop of keert hij voor de derde keer terug naar de Klub C?

Nog meer kanshebbers voor Rock Werchter 2025 met KaleoKaleo is na een uitstapje met de Rolling Stones weer terug om zelf op pad te gaan. Nog voor er nieuw werk aankomt, komen ze eerst op 11 november naar de Ancienne Belgique. We zouden nog meer IJslanders kunnen tegenkomen met Ólafur Arnalds en Janus Rasmussen die met Kiasmos terugkeren naar de podiumplanken. Als er nog plek is op het vliegtuig, ga dan eerst langs bij Of Monsters And Men die we al enkele jaren missen.

Franz FerdinandInterpol is gestart met de ‘Antics 20th Anniversary Tour’ die neerstrijkt in De Roma. Uiteraard kan een festivalzomer dan niet uitblijven. Dat geldt ook voor recordhouder Kaiser Chiefs die 20 jaar ‘Employment‘ mogen vieren en zelfs Bloc Party mag 20 kaarsjes uitblazen voor ‘Silent Alarm‘. Uit diezelfde Britse lichting vergeten we Franz Ferdinand niet, die nog eens buiten komen. Net zoals bovenstaande zien we ze graag terug voor een Belgische festivalzomer.

Nog meer kanshebbers voor Rock Werchter 2025 met Crystal Fighters - Crammerock 2017De enfants terribels van de Britse rock lijken dan weer volwassen te worden. We zien The Libertines deze zomer graag terug na hun passage in de Ancienne Belgique. Ook Kokoroko staat op 6 november op het podium van de AB met nieuw materiaal op zak net zoals Ezra Collective die klaar staan voor een nieuwe muzikale reis. Wie helemaal wil trippen, moet bij de tropische wereldmuziek van Crystal Fighters zijn.

Een portie warme bluesrock van Marcus King na De Roma gaat er steeds in en Thee Sacred Souls mag hun kunststukje van Pukkelpop herhalen komende zomer. Plant Canada hun vlag weer in Werchter met Walk off the Earth of Caribou die een dubbele date hebben in de AB.

De Belgen voor Werchter

De Belgen voor Werchter met Oscar & The WolfOscar & The Wolf vult in maart niet één, maar twee Sportpaleizen om een nieuw album voor te stellen. Max Colombie neemt je mee in een eclectische mix en zou zomaar hoog kunnen eindigen op het programma van Werchter. Natuurlijk kan Pukkelpop er nog een stokje voorsteken, want beide concerten vallen perfect om een nieuwe headliner van het Limburgse festival aan te kondigen.

De Belgen voor Werchter met Charlotte De WitteCharlotte de Witte en Amelie Lens zullen zowaar driemaal Flanders Expo vullen. Hun performance zal zelfs de hoogdagen van I Love Techno voorbijstreven. Een concept dat zeker eens een weide in brand mag steken. Ook Charlotte Adigéry en Bolis Pupul staken al heel wat tenten in brand. Jammer genoeg stonden ze nog nooit samen op de weide van Werchter. Daar mag nu toch eindelijk eens verandering in komen.

Net zoals Sylvie Kreusch die nog steeds niet op het festival stond, maar wel elke concertzaal in Vlaanderen gaat veroveren. Goose wordt 25 jaar en maakt al 20 jaar muziek met stevige beats! Nog een extra verjaardag om te vieren.

De Belgen voor Werchter met SoulwaxSoulwax staat al 30 jaar op de planken. Toch experimenteren de broers alsof ze nog steeds masturberende tieners zijn. Weinig artiesten kunnen zichzelf blijven heruitvinden zoals het broederpaar Dewaele. We zijn dus razend benieuwd naar de terugkeer van de heren naar het podium. Een bezoek aan Werchter mag na jaren van afwezigheid niet ontbreken. Vergeet die gigantische platenbak niet mee te nemen moest er een headliner afzeggen.

De Belgen voor Werchter met BazartBazart kan ingepast worden op elke vorm van Werchter, net zoals Pommelien Thijs. Of je het nu wil of niet, je kan er niet meer omheen (of erop en eronder). Wie er dan weer volledig door is, dat is Jente Pironet met zijn breekbare indiepop van Portland. Den Berre verovert deze herfst Belgische concertzalen en gaat daar volgend jaar mee verder. Ze verkopen uit als zoete broodjes, wat maakt dat een plek in Werchter nooit veraf is.

RW Werchter NWWHet is feest in Werchter en dan mogen Compact Disk Dummies niet ontbreken die deze winter De Vooruit nog tweemaal zullen vullen. Nog meer feest met de partymeisters uit de Verenigde Staten van België Omdat Het Kan & Average Rob. De voorbije jaren hebben ze meermaals The Hive en North West Walls in brand gestoken, voor een feestjaar mag het eens een groter podium zijn om de weide aan het dansen te krijgen.

De Belgen voor Werchter met StikstofWie als Belgische artiest op Werchter wil staan, moet hard werken. Denk maar aan Dikke die inmiddels elk festivalpodium in Vlaanderen heeft gezien. Het allergrootste ontbreekt echter nog. Stikstof stond er wel al tweemaal en nu ze ook een jubileum aan het vieren zijn zou het wel een hattrick kunnen zijn. Al zou het ook kunnen dat zowel Zwangere Guy als Jazz Brak met nieuw werk solo op de planken staan.

De Belgen voor Werchter met Jack VampHet is nog steeds ROCK Werchter, dus mogen we gitaren van eigen bodem niet vergeten. Kijk naar De Nieuwe Lichting van 2021 met Ramkot die nog steeds geen plek hebben gekregen in Werchter. Ook Meltheads stond er nog niet en die stonden al eens bovenaan in De Afrekening. Een winnaar uit 2023 heeft de voorbije 2 jaar elk festivalpodia afgeschuimd, maar ook Werchter ontbreekt nog voor Jack Vamp & The Castle of Creep.

Dit jaar ontdekten we dan weer de vier aandachthoeren met een identiteitscrisis van Yesnomaybe dat zeker eens The Slope moet slopen.

De Belgen voor Werchter met Bizkit ParkMag het nog wat harder? Als Linkin Park zou komen, waarom dan ook geen tribute aan de nu-metal met Bizkit Park die zowaar de Ancienne Belgique uitverkopen en stilaan festivals beginnen te headlinen. Vergeet dan zeker niet Mantah mee te nemen. Nu we toch over lokale zware metalen bezig zijn, het is al jaren geleden dat een topper van de Zwaarste Lijst zoals Channel Zero nog op het festival stond.

De Belgen voor Werchter met Psychonaut © Christophe BrysseOver de Zwaarste Lijst gesproken, Het Mechelse Psychonaut dat in de top 10 staat, mocht nog niet afzakken naar Werchter. Nog meer geweld uit Mechelen met Hippotraktor die nieuw zijn en eerder al het familiale Maanrock uit elkaar mochten scheuren. Nog nieuw is Moments die een fantastische thuismatch speelden op Back To Reality van Groezrock en daar was ook Arson een aangename verrassing.

De Belgen voor Werchter met F.O.DWe onthouden vooral dat de Belgische punkscene allesbehalve dood is en daar heeft Captain Kaiser een groot aandeel in. The Priceduifkes staan al een trapje hoger en mochten al verschillende festivals afsluiten. Ook de strot van Maria Iskariot mag niet ontbreken en de plezante nonkels van F.O.D spelen dan weer punkrock die voor iedereen toegankelijk is. Nu de verkiezingen voorbij zijn en die vervelende koppen van politici beu zijn, is het het ideale moment voor een uurtje Funeral Dress.

De Belgen voor Werchter met Fleddy MelculyWe dwalen af, terug naar de Zwaarste Lijst waar Thurisaz en Pothamus helaas geen deel meer van uitmaken. Wij zijn ze niet vergeten en hopen dat de organisatie van Werchter dat ook niet doet. Net zoals ze Fleddy Melculy al jaren niet zien staan, al zou frontman J. Camerlynck ook solo kunnen afzakken. En Werchter, kan je ons een plezier doen en die gasten van Rich Widows en plek geven, zodat ze onze sociale media met rust laten?

Wie jaren ‘90 zegt en Rock Werchter, die denkt natuurlijk eerst aan dEUS. Een dorpje verder had je in die periode nog een grote klepper. Hoe snel is het gegaan voor Metal Molly na debuutplaat ‘Surgery for Zebra’. Helaas ging het even snel bergaf, maar die plaat wordt intussen al 30 jaar oud en dat vieren ze met een comeback. Een kans die ze niet mogen laten liggen in Werchter net als Customs die opeens weer een teken van leven geven.

Waar zijn?

Waar zijn SAOD System of a Down?System of A Down liet in 2017 Graspop links liggen voor de weide van Werchter en zou dat in 2020 weer doen. Nadat het festival werd afgelast, werd het compleet stil rond de groep en heeft Serj zelfs geen zin meer in touren. Faith No More besliste in 2022 zijn Europese tour te annuleren. Daar ging de dubbel Graspop en Rock Werchter. Het vijftal uit Californië is buiten categorie, maar het is verschrikkelijk moeilijk om te voorspellen wat zij zullen doen.

Waar zijn My Chemical Romance?My Chemical Romance was helemaal terug na een lange pauze, helaas stonden er amper Europese festivals op het programma en was een Belgische datum helemaal zoek. Zelfs toen Graspop in nood zat en naarstig zocht naar een nieuwe headliner, kwamen ze nog steeds niet naar het land der festivals. Helaas werd het alweer donker rond de band tot ze werden aangekondigd als headliner voor When We Were Young 2024 waar ze ‘The Black Parade’ in z’n geheel zullen brengen.

De reünie blijft dus duren en het lijkt dat er nog een album aankomt met ‘The Foundations of Decay’. Krijgen we dan toch nog een zwarte parade in België? Wij schaffen ons alvast een nieuwe zwarte eyeliner aan.

Waar zijn Blink-182? Blink-182 is inmiddels ouder dan de gemiddelde quarter-lifer en ‘Enema of the State’ en ‘Take off Your Pants and Jacket’ zijn hun puberjaren ontgroeid. Feeling old yet? Wij geven je alvast enkele minuten de tijd om in een hoekje je mortaliteit te beleven. Poppunk is aan een revival bezig en we hadden Tom DeLonge en zijn maten graag teruggezien voor de Europese festivals, maar helaas koos de band voor een zomer in eigen land. De vraag is, krijgt de lange tour nog een extra zomerstuk nu het album ‘One More Time…’ ook een extra deeltje kreeg?

Werchter Boutique 2025

Imagine DragonsNa een noodgedwongen pauze keert Werchter Boutique in 2025 terug naar het Festivalpark van Werchter. Het dagfestival brengt het beste van de hedendaagse popmuziek naar de podiumplanken in Werchter en dat zal volgend jaar niet anders zijn. Zo zal de Amerikaanse poprockband Imagine Dragons het festival headlinen op zaterdag 12 juli. Ze hebben ook al een extra naam aangekondigd met Declan McKenna die ze mee op wereldtour nemen.

Maar er moeten nog enkele plekken ingevuld worden op het programma. Als we nog meer spektakel willen, dan houden we Olivia Rodrigo zeker in de gaten. Deze dame neemt je helemaal mee in haar eigen wereld, maar het zou zomaar kunnen dat ze hoog op een festivaldag staat. Henry Moodie vult met gemak Belgische concertzalen, maar zou het eens mogen proberen op onze festivalweides. Heeft Alec Benjamin meer dan 12 noten op zijn zang of keert hij terug naar Klub C? Ook Niki en Joshua Bassett zijn mooie kandidaten na hun concert in La Madeleine.

Wie mogen we schrappen voor Werchter 2025

Wie mogen we schrappen voor Werchter 2025 met Ed Sheeran? Ed Sheeran zal helaas geen deel uitmaken van dat jubileumfeest. De rossige singer-songwriter gaat in 2025 weer op tocht door Europa met z’n + – = ÷ x Tour‘ en bijhorend draaiend 360° podium. Op donderdag 7 en vrijdag 8 augustus 2025 houdt de tour ook halt in ons land. Deze keer niet in Brussel, maar in het Middenvijverpark aan Linkeroever te Antwerpen.

Wie mogen we schrappen voor Werchter 2025 met Oasis? Oasis gaan we ook schrappen. We vinden het fijn dat de broers Gallagher weer met elkaar praten en spelen, maar volgend jaar staan er alleen Cardiff, Manchester, London, Edinburgh, Dublin en nog enkele niet-Europese steden op de planning. Elbow heeft net de laatste data van de promotour voor hun tiende album achter de rug. Helaas geen festivals, maar optredens in de UK tijdens Werchter. Bijzonder vreemd voor Guy Garvey die verliefd is op de weides.

Wie mogen we schrappen voor Werchter 2025 met Coldplay?

Coldplay hadden we op ons lijstje voor Werchter Boutique staan, maar de band komt exclusief naar Hull en Londen. Taylor Swift zou op Werchter Boutique 2020 staan, maar de kans dat ze dat nog komt goedmaken is bijzonder klein. Zeker nu de Eras Tour eind dit jaar ten einde loopt. Kylie Minogue zou een mooie sub zijn geweest, maar zij houdt het volgend jaar liever droog in concertzalen. We zien haar dinsdag 1 juli terug in het Sportpaleis.

The Script komt eind dit jaar nieuw werk voorstellen in Vorst Nationaal en gaat in 2025 weer op ronde. Helaas is hun agenda in de periode van Werchter al volgeboekt.

Wie mogen we schrappen voor Werchter 2025 met Rammstein?De Duitse tanzmetalmachine van Rammstein is uitgewalst na jaren touren. De mannen hebben hun rustige zomervakantie meer dan verdiend. Frontman Till Lindemann zou solo kunnen komen, maar zijn shows zien we niet meteen passen op een familievriendelijk festival zoals Werchter. Bring Me The Horizon gaat dit jaar exclusief naar Rock Am Ring en Rock Im Park en die hebben ook Sleep Token exclusief te pakken.

Wie mogen we schrappen voor Werchter 2025 met Foo Fighters Dave Grohl?Ondanks het feit dat ze van herhaling houden in Werchter, zien we de headliners van 2024 niet terug zoals Lenny Kravitz die komende lente naar het Sportpaleis komt, Måneskin die een tijdje solo gaat, Dua Lipa die een hattrick scoort in het Sportpaleis en de Foo Fighters. Die laatste heeft trouwens thuis nog heel wat goed te maken en. Net zoals zijn vrienden van Tenacious D die even op de pauzeknop hebben gedrukt na een dwaze uitspraak van Kyle Gass.

50 Jaar Rock Werchter

In 2025 wordt Rock Werchter 50 jaar en dat vieren we van donderdag 3 tot en met zondag 6 juli in het Festivalpark van Werchter met ongetwijfeld een spetterend openingsfeest in The Hive op woensdagavond 2 juli. De eerste namen en meer informatie over Rock Werchter 2025, inclusief de ticketverkoop volgt zeer binnenkort!

Rock Werchter Tickets

Rock Werchter 2025 #50yearsofRockWerchter
Rock Werchter 2025 #50yearsofRockWerchter